Thursday, June 2, 2011

MESYUARAT KHAS HULU SELANGOR 22 MEI 2011 DISERIKAN CERAMAH SEMASA OLEH PRESIDEN "TOK HIM"


TANPA SOKONGAN TUAN2 & PUAN SAYA TIDAK DAPAT MENYEMPURNAKAN AGENDA PENYATUAN MELAYU DI HULU SELANGOR. 8 BULAN YANG SANGAT MENCABAR BAGI SAYA MENERAJUI HULU SELANGOR & ALHAMDULILLAH SAYA TERUJA DENGAN SAMBUTAN MELAYU DENGAN PERKASA


 "KITA DIKEJUTKAN DENGAN PERISTIWA YANG SANGAT MENYAYAT HATI IA ITU KEJADIAN TANAH RUNTUH DI HULU LANGAT YANG MANA 16 ANAK YATIM TELAH TERKORBAN. MARILAH KITA SAMA-SAMA MENSEDEKAHKAN AL-FATIHAH" DI PERMULAAN UCAPAN TOK HIM, BELIAU AKAN MENDESAK KERAJAN UNTUK MENYEDIAKAN KERTAS PUTIH BAGAIMANA TERJADINYA TRAGEDI YANG SANGAT MENYAYAT HATI. KATANYA "APABILA BERLAKU TRAGEDI SEPERTI INI KEPADA ORANG MELAYU HANYA SEGELINTIR SAHAJA YANG BERTINDAK TETAPI SEKIRANYA IANYA BERLAKU KEPADA BANGSA LAIN SUDAH PASTI ADA YANG BERDEMONSTRASI MEMINTA KERAJAAN DENGAN SEGERA MENANGGUNG KOS KERUGIAN.
PERPADUAN MELAYU ADALAH TERAS PERPADUAN NEGARA KERANA MELAYU BUMIPUTERA MEWAKILI 67%. MANA MUNGKIN MEREKA YANG MINORITI BOLEH MENERAJUI NEGARA...AKAN TETAPI APABILA MELAYU BERPECAH KERANA POLITIK, KESEMPATAN INI DIAMBIL OLEH MEREKA UNTUK TERUS MEMECAHBELAHKAN KITA DAN TERUS MENJANA IMPIAN  UNTUK MENERAJUI NEGARA. DARI ITU BERSEDIALAH KITA UNTUK MEMPERTAHANKAN HAK KITA BERSANDARKAN ARTIKEL 152/153 PERLEMBAGAAN NEGARA.
TAHUN 2008 ISLAM TERSANGAT DIHINA. DENGAN 1. TAZKIRAH BUKAN ISLAM DIDALAM MASJID. 2. MEMPERTAHANKAN KALIMAH ALLAH DIGUNAKAN DIDALAM GEREJA 3.30,000 NASKAH BIBLE DALAM BAHASA MELAYU DIEDARKAN 4. BALING KEPALA BABI DIDALAM MASJID 5. AHLI PARLIMEN DAP MEMPERTIKAIKAN PERUNTUKAN MASJID LEBIH LEBIH DARI TOKONG-TOKONG. APAKAH MEREKA INI LUPA BAHAWA AGAMA RASMI MALAYISA ADALAH ISLAM?..BACA PERLEMBAGAAN.!!!!!
2 TAHUN MAJLIS RAJA-RAJA BERMESYUARAT DAN BERTITAH DENGAN KERAS "JANGAN HINA ISLAM" MASIH LAGI KAH KITA MAHU BERDIAM DIRI? MASIH LAGI KAH KITA HANYA MERASA TERKILAN DIHATI.?AYUH BERSATULAH SEPERTI ZAMAN NENEK MOYANG KITA.

SAYA CABAR HARUN UNTUK MENARIK 5000 AHLI DI DUN BATANG KALI  

"AYUH MARI KITA GANYANG MEREKA YANG HINA ISLAM DAN MELAYU" KATA YDP TN ABDULLAH MANSOR DIDALAM UCAPAN  PERASMIAN

PAK TAM MENYUNTIK SEMANGAT PERPADUAN


No comments:

Post a Comment