Tuesday, April 19, 2011

SYABAS DUN IJOK BERSAMA 300 AHLI REMAJA BERHIMPUN MENERIMA SUNTIKAN SEMANGAT PENYATUAN MELAYU

17 APRIL 2011 KUALA SELANGOR

BERTEMPAT DI DEWAN ORANGRAMAI KG JAYASETIA IJOK KETUA PENYELARAS DUN IJOK SDR RADZI TELAH BERJAYA  MENGADAKAN PERHIMPUNAN INI WALAUPUN DI KAWASAN MB  SENDIRI.DENGAN MEMBAWA 300 AHLI PERKASA DUN IJOK YANG KESELURUHAN NYA REMAJA MENERIMA SUNTIKAN PERTAMA OLEH CHE GU SANI. CHE GU SANI MENGUPAS PERLEMBAGAAN NEGARA DENGAN PENELITIAN ARTIKEL 152/153.
CHE GU SANI MENYARANKAN SEMUA ANAK MUDA MELAYU ADA 1 NASKAH PERLEMBAGAAN DI RUMAH.
WIRA PERKASA DUN IJOK
CHE' GU SANI        
DATO' SAYUTI SAID PENGERUSI DAERAH KUALA SELANGOR
DATO' SAYUTI PULA  MENGINGATKAN SEMUA YANG ADA BAHAWA TUANKU ABDUL RAHMAN MENDAPAT KEMERDEKAAN DARI KERAJAAN BRITISH DENGAN HANYA SEBATANG PEN.KITA HARUS BERSYUKUR DENGAN NIKMAT YANG DI BERI ALLAH KEPADA KITA KERANA APA KERANA KITA MELAYU DAN ISLAM DI NEGARA INI KITA PANTAS MEMERINTAH."APA KAH KALI INI KITA HARUS BERLUMURAN DARAH MEMPERTAHANKAN NEGARA KITA?  HANYA KERANA KERAKUSAN POLITIK? 

YDP PERKASA SELANGOR ABDULLAH HJ MANSOR

YDP SELANGOR SDR ABDULLAH HJ MANSOR MENYERU SELURUH UMAT MELAYU BERSATU PADU DEMI MASA DEPAN ANAK CUCU KITA NANTI. KATANYA "JANGAN KITA SELESA & LEKA  DENGAN PERATUS 67% DOMINAN MELAYU.67% ADALAH KOMPOSISI MELAYU DAN BUMIPUTERA. MELAYU HANYA 50% LEBIH SIKIT SAHAJA" JADI APABILA KITA BERPECAH DIMANA KAH DOMINAN MELAYU?BERSATULAH! BERSATULAH!! BERSATU LAH!!!

HATI-HATI DENGAN PERANG CYBER. KERANA INTERNETLAH RAKYAT NEGARA ARAB BANGKIT KERANA KETIDAKPUASAN HATI.HANYA DENGAN  SATU PETIKAN JARI SAHAJA NEGARA BOLEH HANCUR. JANGAN TERUS TERIMA BULAT-BULAT APA YANG DIBACA DIDALM CYBER.

SEBELUM MERASMIKAN PERHIMPUNAN INI YDP SELANGOR MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA SDR RADZI KERANA BOLEH MENGUMPUL ANAK-ANAK MUDA DAN JUGA KEPADA PENGERUSI PENGERUSI DAERAH SEPERTI KELANG, GOMBAK, PETALING PERDANA, SABAK BERNAM TANGJUNG KARANG, KUMPULAN ETNIK. TIDAK LUPA JUGA WIRA DAN WIRANITA SELANGOR.DAN JUGA AYAHANDA PEKIDA SERTA GABUNGAN KEKANDA.SDR RADZI MENERIMA WATIKAH PERLANTIKAN KETUA PENYELARAS PERKASA DUN IJOK DISAKSIKAN OLEH DATO' SAYUTI PENGERUSI DAERAH KUALA SELANGORSDR SANI AHLI MAJLIS/SDR HADI PENGERUSI DAERAH PETALING PERDANA/SDR BAGINDA SAYUTI KETUA PENYELARAS ETNIK
                                                             


No comments:

Post a Comment